Thursday, February 22, 2007

Brygmesteren Egen Pils

Type: Pilsner (4,6%)
Bryggeri: Bryggeriet Refsvindinge, Refsvindinge.
Karakter: 5/10

En flot ravgylden farve er det første jeg lægger mærke til ved denne øl. Skummet er lidt fladt med mørke nuancer.

Duften er lidt utydelig og lidt ubestemmelig og smagen er lidt det samme. Der er dog nogle ristede noter i smagen men det er ikke noget særligt. Eftersmagen er ikke fundamentalt forskellig fra en helt almindelig pilsner.

Etiketten siger at det er en "Ægte Fynsk Pilsner" og det er da helt korrekt eftersom jeg selv har købt den på bryggeriet, men så må en fynsk pilsner åbenbart lande lige i midten på skalaen. Fin uden at imponere.

Dette forsøg har en fin uklar ravgylden farve og et brunligt og ganske fyldige skum. Duften som man mødes af er præget af en dejlig friskhed og lidt citrus. Selve smagen er en sjælden oplevelse af hvordan man får både malt og humle til at spille flot sammen. Man kan ane en smag af svesker og karamel i eftersmagen som ellers efterfølges af en diskret bitterhed fra humlen.

Ifølge etiketten kommer humlen fra USA, England og Tyskland så det er en øl med påvirkning af den store verden. Alt i alt en ganske fremragende øl som dog lige mangler det sidste før den kommer helt og ringe.

Husk at drik den inden den bliver for varm da den får en underlig ram eftersmag hvis den står for længe.

No comments: